COM ES CONSTRUEIX UNA (RE)VOLTA?

Disseny participatiu de la passejada:
La pròpia ruta, la seva temàtica i recorregut respon a les necessitats i interessos expressats per les associacions i entitats de la zona. El veïnat participa en la construcció de l’itinerari, aportant les seves experiències, testimonis i vivències. El propi disseny serveix per reforçar els llaços entre agents locals del territori.

Convocatòria:
L’activitat és oberta i gratuïta a totes les persones interessades, tant si viuen al barri com si no. La crida procura aconseguir un grup divers de participants en edats, gènere, llocs de procedència, nivell d’estudis, classes socials i barris de residència. Aquesta diversitat fomenta el conèixer gent nova i diferent.

Passejada:
El grup participant, amb l’acompanyament del guia, els testimonis del barri i dues persones dinamitzadores, recorre a peu la memòria viva del barri o població visitada. Des del coneixement situat de les persones i entitats de la zona, es mostren iniciatives presents i passades de suport mutu, construcció col·lectiva, reivindicació dels drets socials i individuals en àmbits diversos. La passejada esdevé també un moment d’interacció entre totes les persones assistents.

Espai de diàleg i trobada final:
Com a tancament de l’activitat, les persones dinamitzadores faciliten una conversa col·lectiva on pot emergir tot allò que la passejada ha remogut: és un espai per compartir impressions i emocions, idees o suggeriments o entrar en diàleg amb postures diferents, des de l’escolta, l’acolliment, l’empatia i el respecte cap a la diferència. Després el grup gaudeix d’un aperitiu en un ambient distès on es facilita la coneixença mútua i el teixir vincles.