VINE A LES (RE)VOLTES

(Re)Volta Sant Roc - Badalona

Aquesta Revolta, passeja pel barri de Sant Roc de Badalona, amb la voluntat de visibilitzar una comunitat a la que se la fa viure al marge, però que entoma els reptes del futur amb valentia i consolidant el seu compromís a favor de les persones i rebutjant fermament l’exclusió de qualsevol veí o veïna.

Data: 21 d'octubre
Hora: 10:30
Lloc: Parada de Metro L2 Sant Roc (sortida Alfons XII)

(Re)Volta per les cures - Barcelona

Recorrerem els carrers de la Sants i la Bordeta visibilitzant el paper de les dones en les cures, de persones o les llars, mentre escoltem experiències inspiradores que combaten la precarietat i la discriminació laboral per raó de gènere per intercanviar i aprendre formes més justes i equitatives d’afrontar aquestes tasques.

Data: 22 d'octubre
Hora: 18:00
Lloc: Plaça de Sants (Sortida Plaça de Sants L5)

Inscripcions tancades

(Re)volta La Trini - BARCELONA

La (Re)Volta de La Trini pretén donar a conèixer el passat de lluites urbanes i reivindicacions d’un dels barris del districte de Sant Andreu més desconeguts. De com la força i perseverança de la seva gent ha sabut fer front a la deixadesa, manca de serveis i d’infraestructures que la Trinitat Vella patia des de fa dècades. De com s’ha aconseguit millorar les condicions de vida del veïnat, creant, del no res, una xarxa associativa i un teixit veïnal que ha cohesionat el barri, tot mantenint la memòria viva del que s’ha anat aconseguint.

Data: 23 d'octubre
Hora: 10:30
Lloc: Sortida del metro de Trinitat Vella, L1

Inscripcions tancades

(RE)VOLTA POLIGONERA DESOBEDIENT II - L'HOSPITALET DE LLOBREGAT

(Re)volta que recorre dos dels polígons d’habitatges: Bellvitge i Can Serra. Allí s’hi ha desenvolupat i es desenvolupen lluites que han millorat la vida del conjunt de la població catalana. A Bellvitge han estat i són a l’avantguarda de lluita contra l’urbanisme salvatge, durant el franquisme i en l’actualitat, contra el PDU-Granvia, quan l’Emergència Climàtica ens fa qüestionar el model de creixement. A Can Serra, amb el moviment veïnal i antifranquista es va acollir el primer grup d’objectors de consciència del país, a les acaballes de la dictadura. Un primer pas que va acabar, anys més tard, amb el servei militar obligatori.

Data: 23 d'octubre
Hora: 10:30
Lloc: Metro L1 Hospital de Bellvitge

(Re)Volta Rec Comtal - Montcada i Reixac

Aquesta (Re)volta transcorre pel tram descobert del Rec, pel camí que comunica els barris de Vallbona amb el barri de Can Sant Joan de Montcada. Descobrirem la relació comunitària que va tenir el Rec amb els veïns i veïnes en diferents moments de la seva història i com ha vertebrat de manera significativa la vida de la gent que viu i ha viscut en aquest barris.

Data: 24 d'octubre
Hora: 10:30
Lloc: Estació de tren de Torre Baró

(Re)Volta Carmel Autoconstruït - Barcelona

En aquesta (Re)volta explorarem el fenomen de l’autoconstrucció al barri del Carmel a través d’alguns exemples que encara perduren. Aquests habitatges, són el testimoni construït de la nostra història recent, i ens parlen de l’origen de les persones que els van construir, dels recursos que disposaven i de la lluita personal i col·lectiva per tirar endavant les seves vides, famílies, cases i barri.

La (Re)volta s’enmarca dins del programa de Festa Major del barri del Carmel.

Data: 27 d'octubre
Hora: 17:30
Lloc: Carrer del Penyal, 12

(Re)Volta Vallcarca - Barcelona

Revolta que passeja per espais de lluita i organització veïnal amb els que s’han aconseguit canviar la morfologia del barri recuperant espais abandonats, solars buits i influint en la definició dels nous, explicat per les protagonistes.

Data: 30 d'octubre
Hora: 10:30
Lloc: Parada de Metro L3 Vallcarca (sortida Av. de Vallcarca)

(Re)Volta CF Júpiter - Barcelona

Revolta al voltant de la història del Club Esportiu Júpiter i l’emplaçament dels seus diferents camps, que acompanyen la transformació dels barris del Poblenou, La Verneda, La Pau i Besòs Mar: des de la industrialització i el moviment obrer i anarcosindicalista català, les lluites veïnals dels anys 60, 70 i 80, fins arribar a l’actualitat.

Data: 3 de novembre
Hora: 17:30
Lloc: Orxateria Tio Che (Rambla del Poblenou, 44)

(RE)VOLTA LES DONES DE BON PASTOR - BARCELONA

El barri del Bon Pastor va néixer entre camps i fàbriques. De quatre cases, va anar eixamplant-se primer amb les Cases Barates i després amb els següents habitatges per a treballadors i treballadores. El barri de cases baixes i el seu aïllament li va donar un caràcter especial. Després de la guerra, molts homes havien mort, van haver d’exiliar-se o estaven a les presons, i les dones van haver de refer les famílies i el barri. Després moltes d’elles van treballar a les industries del voltant al mercat o on es pogués. Avui les escoltarem a elles.

Data: 6 de novembre
Hora: 10:30
Lloc: Parada de Metro L9/L10 Bon Pastor

(Re)volta Popular - Barcelona

El barri de la Prosperitat té la seva història arrelada a l’associacionisme dels seus veïns i veïnes. Una història que avui és recuperada per diferents associacions agrupades en la Comissió del Centenari. En aquesta Revolta descobrim aquestes històries de la mà dels seus protagonistes.

Data: 10 de novembre
Hora: 17:00
Lloc: Plaça de la República (Cantonada Passeig Valldaura amb Via Júlia)