Aquest Web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre la navegació de l'usuari, el seguiment i anàlisi del seu comportament i la confecció de publicitat a mida. Clica sobre la Política de cookies per a més informació.

(Re)volta: la Força de la gent, la lluita pel Teatre Odèon

(Re)volta: la Força de la gent, la lluita pel Teatre Odèon

La (Re)volta consta de dues parts: La primera amb un format xerrada on s’exposarà la història de l’edifici i la història de la mobilització ciutadana, i la segona part consisteix en una visita a l’exposició sobre la revolta.  

Iniciarem l’acte amb una intervenció de l'historiador del Centre d'Estudis Canetencs Xavier Mas, explicant la història de l’edifici ubicat a l'edifici de l'antiga cooperativa La Canetenca, projectat per l'arquitecte Rafael Masó i inaugurat el 1923. L'Odeon és part del Patrimoni Municipal, però es trobava en estat ruïnós i ha estat immers en un procés legal, després d'un accident mortal esdevingut al llarg de les obres de rehabilitació i consolidació l'any 2007.

A la segona intervenció, a càrrec de l’activista Pep Parra, s'exposarà com es va iniciar la protesta ciutadana, amb una convocatòria que es va realitzar a la plaça de davant de l’edifici. A partir d'aquest acte, la gent es va engrescar i es va crear una associació per la recuperació de l'edifici, l'Associació Cultural Plataforma Odèon. 

Per a la segona part de la (Re)volta ens desplaçarem a la Sala del Cafè Odèon, just al costat del Teatre, on es farà la presentació de l’exposició sobre la història d’aquesta revolta. Aquesta serà visitable durant un temps. Durant aquesta part hi intervindrà els quatre presidents de l'ACPO que hi ha hagut durant aquests 23 anys: Quirze Planet, Antonio Pérez, Miquel Àngel Lorencio i Quim Campassol (n'hi ha un cinquè, Jordi Sisquella, però per motius de salut no hi pot assistir).

Fitxa Revolta

Nom

(Re)volta: la Força de la gent, la lluita pel Teatre Odèon

Data

diumenge, 17 de març de 2024

Ciutat o Barri

undefined, Canet de Mar

Hora d'inici

11:00 AM

Hora final

12:30 PM

Punt de trobada

Teatre Odèon

Punt final

Sala Cafè Odèon

Entitats participants

Associació Cultural Plataforma Odèon, Centre d'Estudis Canetencs, Ajuntament de Canet de Mar

PROJECTE IMPULSAT PER

Òmnium Cultural

AMB LA COL·LABORACIÓ DE

BCT DistricteComunitat MusulmanaConsorci per la NLEscola Antoni UbachFundació educativa TerrassaGrup de colònies Ca N'AngladaAssociació de Veïns La UnióAteneu SantboiàFundació MarianaoManantial de vidaVeu pròpiaArxiu Històric del Camp de la Bota i la MonaFormació i Treball