6 de novembre

(RE)VOLTA LES DONES DE BON PASTOR - BARCELONA

El barri de Bon Pastor va créixer al voltant de la fàbrica Ignacio Sala, a principis del segle XX, en els camps entre l’antic municipi de Sant Andreu, annexat a Barcelona el 1897, al voltant del que era el Torrent de l’Estadella i els terrenys de Santa Coloma de banda sud del Riu Besòs. La fàbrica construïda al 1906 i ampliada a Gran Fàbrica entre el 1915 i el 1918. Al costat es construiran les Cases Barates, una barriada que durant la República va tenir un important protagonisme en les lluites socials.

Després de la guerra, molts homes han mort, han hagut d’exiliar-se o estan als camps de presoners i les presons. Moltes dones han de refer les seves famílies, tirar endavant i reconstruir el barri. Treballaven a les fàbriques del voltant, com la Fabra i Coats a Sant Andreu, popularment dita «Can Mamella» ja que es deia que treballaven 2000 dones i 200 homes, a altres filatures o la Burberrys més endavant. També moltes treballaven al mercat o fent de netejadores en diferents establiments, sempre pensant en les seves famílies, i molts cops sota el control abusiu dels homes, i patint tota mena de violències, sempre lluitant per sortir endavant.

La (Re)volta del Bon Pastor vol donar veu a aquestes dones, algunes d’elles ens explicaran sobre el barri, sobre les seves feines, les seves lluites, les seves vides, avui elles seran les protagonistes.

RECORREGUT

FORMULARI
D'INSCRIPCIÓ

  Autoritzo la captació, enregistrament, ús, distribució i publicació d'imatges meves per part d'Òmnium Cultural. La distribució podrà efecturar-se únicament amb caràcter gratuït i amb l'objectiu de fer difusió de l'entitat. Aquesta autorització és completament gratuïta, amb caràcter indefinit i a nivell mundial. Les imatges podran ser difoses en qualsevol suport o plataforma (material imprès, TV, premsa, Internet, xarxes socials i altres mitjans).

  Accepto la política de privacitat

  Informació bàsica sobre protecció de dades:

  Responsable: Òmnium Cultural
  Finalitat: Gestionar les peticions formulades i fer-te arribar informació del teu interès.
  Drets: Accés, rectificació, supressió, oposició, limitació i portabilitat.
  Més informació:Consulta la Política de Privacitat

  FITXA REVOLTA

  Nom:

  (RE)VOLTA LES DONES DE BON PASTOR - BARCELONA

  Data:

  06/11/2021

  Ciutat o Barri:

  BON PASTOR

  Hora inici:

  10:30

  Punt de trobada:

  Parada de Metro L9/L10 Bon Pastor

  Hora final:

  13:30

  Punt final:

  Parada de Metro L9/L10 Bon Pastor

  Entitats participants:

  Arxiu Històric del Bon Pastor, Fem Soroll, Cooperativa La Fà[email protected]