(Re)Volta Ca n'Anglada - Terrassa

(Re)Volta Ca n'Anglada - Terrassa

Recuperació de la memòria històrica del barri a través de la difusió de veus veïnals i de diferents entitats en la lluita comunitària per la millora de la cohesió social i qualitat de vida en un ambient de diversitat i que molts veïns ens sentim orgullosos de viure en aquest barri i que malgrat la situació precària en la qual ens trobem volem manifestar davant la resta de conciutadans que tots junts lluitem per a aconseguir-ho.

Punt de trobada: Masia de ca n'Anglada (carrer Mare de Déu de les Neus amb Mossèn Àngel Rodamilans)

  1. M. Àngel Rodamilans -st. Honorat

  2. Plaça ca n’Anglada Nucli històric d’aquest barri popular de més de 13.000 habitants i el 34% dels quals són nascuts a l’estranger. La barriada estava originàriament formada per cases que els mateixos immigrants es van construir procedents majoritàriament d’Andalusia i Extremadura. Als anys 60 serà quan el barri experimentarà la seva gran expansió amb la construcció de pisos a la zona nord. L’any 2000 la població estrangera era solament del 5%, actualment 5000 h són nouvinguts i dels quals 3.600 procedents del Marroc, el 85% dels quals estan concentrats en la zona nord ocasionant un problema de gueto. Aquest barri era conegut a l’època de la lluita antifranquista com el barri roig perquè era el lloc d’on sortien moltes de les manifestacions obreres i veïnals. Exposició de diferents testimonis històrics de les seves vivències i lluites en aquest barri

  3. Seguint el recorregut i sortint de la plaça anem cap a la zona d’esponjament al nord on estan concentrats la majoria de pisos del barri, zona molt degradada per la densitat de població i les deficiències de construcció d’aquests habitatges (aluminosi) per la qual cosa la Generalitat i l’Ajuntament han iniciat un procés d’enderrocament de blocs de pisos per mirar de crear espais lliures (places...) i que és la zona on es concentra la majoria de la població magrebina.

  4. A continuació anirem fins a la Mesquita construïda en un antic edifici industrial, on serem atesos per membres de la Junta de l’Associació Cultural Musulmana, tots junts compartirem la degustació d’unes infusions. Aquí faríem el cercle final amb la participació de qui vulgui aportar la seva visió d’aquesta activitat.

  5. Finalment, a la Pl. de Catalunya, al costat de la Mesquita es farà un concert organitzat per l’Escola de Música de l’Associació Manantial de Vida.

Fitxa Revolta

Nom

(Re)Volta Ca n'Anglada - Terrassa

Data

27-11-2021

Ciutat o Barri

Ca n'Anglada, Terrassa

Hora d'inici

10:30

Hora final

13:00

Punt de trobada

Mare de Déu de les Neus/Mossèn Àngel Rodamilans Bus línia 3, parada Mare de Déu de les Neus.

Punt final

Plaça de Catalunya

Entitats participants

Biblioteca Districte 2, Associació Manantial de Vida, Associació Esponjament, Associació Veu Pròpia, Associació Casal Gent Gran de ca n’Anglada, Associació Cultural Musulmana

PROJECTE IMPULSAT PER

Òmnium Cultural

AMB LA COL·LABORACIÓ DE

Adhoc CulturaCentre d'estudis de l'HospitaletBarcelona RebeldeLa fábricaNomonLalèDes de la minaEl tinglado
Ateneu Sant RocContorno urbanoVoltesLa perifèricaCoopnetTrama coopEn el fondoAmics
CucúrbitaGevenA.E.E.F.