(Re)volta Ca n'Oriol - Rubí

(Re)volta Ca n'Oriol - Rubí

Iniciarem la ruta al bosc i era de ca n’Oriol, l’espai que dóna nom al barri i que té unes arrels històriques profundes, per passar després a veure sobre el terreny els espais o edificis que simbolitzen o han simbolitzat el creixement de ca n’Oriol i les seves principals reivindicacions al llarg dels darrers decennis: les mobilitzacions d’inicis del segle XX per evitar la destrucció de l’entorn del bosc; ens aturarem davant la biblioteca Mestres Martí Tauler, antiga nau de la fàbrica BJC, on treballaven moltes de les persones del barri; analitzarem l’urbanisme de la zona i les principals dificultats amb què es trobaren... Però també tindrem especial cura en descriure la lluita veïnal dels anys 70 i 80, les demandes de places escolars i la vida associativa de ca n’Oriol que fa que hagi tingut sempre una idiosincràsia molt marcada.

Formulari d'inscripció

Autoritzo la captació, enregistrament, ús, distribució i publicació d'imatges meves per part d'Òmnium Cultural. La distribució podrà efecturar-se únicament amb caràcter gratuït i amb l'objectiu de fer difusió de l'entitat. Aquesta autorització és completament gratuïta, amb caràcter indefinit i a nivell mundial. Les imatges podran ser difoses en qualsevol suport o plataforma (material imprès, TV, premsa, Internet, xarxes socials i altres mitjans).

Informació bàsica sobre protecció de dades:
Responsable: Òmnium Cultural Finalitat: Gestionar les peticions formulades i fer-te arribar informació del teu interès. Drets: Accés, rectificació, supressió, oposició, limitació i portabilitat. Més informació: Consulta la Política de Privacitat

Fitxa Revolta

Nom

(Re)volta Ca n'Oriol - Rubí

Data

28-11-2021

Ciutat o Barri

Ca n'Oriol, Rubí

Hora d'inici

10:30

Hora final

13:00

Punt de trobada

Era del parc de ca n’Oriol

Punt final

Plaça de ca n'Oriol

Entitats participants

CEE Ca n'Oriol, Rubí Acull i AV Ca n'Oriol

PROJECTE IMPULSAT PER

Òmnium Cultural

AMB LA COL·LABORACIÓ DE

Adhoc CulturaCentre d'estudis de l'HospitaletBarcelona RebeldeLa fábricaNomonLalèDes de la minaEl tinglado
Ateneu Sant RocContorno urbanoVoltesLa perifèricaCoopnetTrama coopEn el fondoAmics
CucúrbitaGevenA.E.E.F.