Aquest Web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre la navegació de l'usuari, el seguiment i anàlisi del seu comportament i la confecció de publicitat a mida. Clica sobre la Política de cookies per a més informació.

(Re)volta RENFE: No ens tanquis l’estació - Tordera

(Re)volta RENFE: No ens tanquis l’estació - Tordera

A principis de 1988, Renfe va decidir tancar l'estació de Tordera per convertir-la en un baixador. Aquesta generava una facturació anual d'unes 8.000.000 pessetes i donava un servei públic a una població de llavors 8.000 habitants. Malgrat aquestes dades i només registrar dos treballadors, Renfe la considerava deficitària i va optar pel seu tancament. Aquests fets van provocar que un grup de vilatans organitzessin una manifestació per paralitzar el seu tancament. Creien que minvarien progressivament les freqüències dels trens i incrementaria la inseguretat per la manca de personal. El 6 de febrer d'aquell any, més de 1.500 persones es mobilitzaren en senyal de protesta pels carrers de Tordera i l'Ajuntament va recollir unes 3.500 signatures dels ciutadans, que Renfe va refusar fins en dues ocasions. La primera van ser retornades per correu certificat i la segona es van portar presencialment a l'oficina de reclamacions de l'estació de Sans La manifestació amb el lema, Renfe: no ens tanquis l'estació, va sortir a tres quarts de cinc de la tarda de la plaça de l'Església i va acabar a l'estació amb l'aturada durant tres quarts d'hora un tren provinent de Barcelona. El suport va ser unànime entre la població, rebia el suport d'una trentena d'entitats del municipi i era encapçalada pels regidors de l'Ajuntament.

Fitxa Revolta

Nom

(Re)volta RENFE: No ens tanquis l’estació - Tordera

Data

dissabte, 25 de març de 2023

Ciutat o Barri

undefined, Tordera

Hora d'inici

10:00 AM

Hora final

12:00 PM

Punt de trobada

Aparcament darrera Esglèsia, davant del Pont de Ferro

Punt final

Aparcament d’Adif (estació del tren)

Entitats participants

Ajuntament de Tordera, Biblioteca Municipal, Voluntaris Tordera

PROJECTE IMPULSAT PER

Òmnium Cultural

AMB LA COL·LABORACIÓ DE

BCT DistricteComunitat MusulmanaConsorci per la NLEscola Antoni UbachFundació educativa TerrassaGrup de colònies Ca N'AngladaAssociació de Veïns La UnióAteneu SantboiàFundació MarianaoManantial de vidaVeu pròpiaArxiu Històric del Camp de la Bota i la MonaFormació i Treball