(Re)volta per l'habitatge - Berga

(Re)volta per l'habitatge - Berga

El dret a l'habitatge està reconegut en múltiples textos normatius de caràcter internacional, estatal i nacional, on "l'habitatge és considerat com un dret de primera necessitat de tot ésser humà en societat, la violació del dret a l'habitatge nega la possibilitat d'una vida digna".

Tanmateix, la realitat està molt lluny dels textos legals i podem afirmar que avui dia l'habitatge digne és un dret vulnerat a gairebé tots els indrets del territori. Una lluita que els darrers anys ha augmentat exponencialment i que es remunta a la crisi del 2008 i fins a l'actualitat: autoorganització veïnal, social, popular i política, moviments socials, persones afectades i persones conscienciades, braç a braç han construït espais de solidaritat, estructures de suport mutu i resistències de desobediència civil no violenta davant dels desnonaments, i alternatives de futur.

Cada dia més, són moltes les organitzacions i entitats que reben més gent amb problemàtiques diverses i per diferents motius, però amb el mateix entrebanc: no poden disposar d'un lloc on viure. Seran elles precisament qui, en aquesta (Re)volta, ens expliquin les diverses situacions i com fer-hi front.

Acabarem el recorregut amb un vermut i debatent entre les aportacions dels participants i aprofitarem per resoldre les preguntes plantejades durant la passejada.

Fitxa Revolta

Nom

(Re)volta per l'habitatge - Berga

Data

diumenge, 26 de març de 2023

Ciutat o Barri

undefined, Berga

Hora d'inici

09:00 AM

Hora final

11:00 AM

Punt de trobada

Plaça Sant Joan de Berga

Punt final

Can Blanxart (Carrer Buxadé)

Entitats participants

Ajuntament de Berga Ajuntament de Gironella Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà AAVV del Barri Vell Caritas Parroquial de Berga Creu Roja del Berguedà Consell Comarcal del Berguedà Cooperativa Cal Blanxart Grup Horitzó del Berguedà

PROJECTE IMPULSAT PER

Òmnium Cultural

AMB LA COL·LABORACIÓ DE

BCT DistricteComunitat MusulmanaConsorci per la NLEscola Antoni UbachFundació educativa TerrassaGrup de colònies Ca N'AngladaAssociació de Veïns La UnióAteneu SantboiàFundació MarianaoManantial de vidaVeu pròpiaArxiu Històric del Camp de la Bota i la MonaFormació i Treball