(Re)volta La Mina - Sant Adrià del Besòs

(Re)volta La Mina - Sant Adrià del Besòs

En aquesta deriva pel barri de La Mina, les participants podrem descobrir les històries que amaguen alguns dels racons més significatius del territori. Al llarg de la travessa, caminarem posant l’atenció en els espais més emblemàtics, i també en els més invisibles. Construirem entre totes un relat sensible que ens ajudi a entendre com és la seva comunitat i reflexionar entorn dels reptes que es plantegen actualment.

De La Mina se’n sap molt, fins i tot, a vegades, massa. Però segurament hem de tornar a baixar a peu de carrer tots els discursos, prejudicis i nocions que tenim sobre el barri i la seva gent, per fer l’exercici col·lectiu (de justícia social) que serveixi per tornar a construir nous relats i sabers que ens ajudin a tots i a totes a la transformació i la millora de la vida d’aquesta comunitat. En aquesta (Re)volta, traçarem un mapa col·lectiu i creatiu que ens faciliti conèixer, reconèixer i aprendre plegades sobre el barri de La Mina, les seves arrels, la seva gent i els seus futurs. Posarem en diàleg les experiències entorn de la vida d’aquest territori, i ho farem amb l’ajuda de les seves protagonistes.

En aquesta cartografia ens deixarem acompanyar pel desdelamina.net, un projecte de dinamització comunitària que combina l’educació i la comunicació social com a eines de transformació local. I escoltarem també les veus de veïnes, veïns i entitats per descobrir el discurs de la comunitat. Al llarg de la passejada, reflexionarem entorn a quatre temàtiques: el dret a un habitatge digne, la superació dels estigmes a través de la pertinença col·lectiva, la interculturalitat i els reptes de futur. Quatre temàtiques que poden emmirallar-se amb la realitat d’altres barris, però que a La Mina tenen les seves pròpies particularitats. I en aquesta (Re)volta volem descobrir-les.

Formulari d'inscripció

Autoritzo la captació, enregistrament, ús, distribució i publicació d'imatges meves per part d'Òmnium Cultural. La distribució podrà efecturar-se únicament amb caràcter gratuït i amb l'objectiu de fer difusió de l'entitat. Aquesta autorització és completament gratuïta, amb caràcter indefinit i a nivell mundial. Les imatges podran ser difoses en qualsevol suport o plataforma (material imprès, TV, premsa, Internet, xarxes socials i altres mitjans).

Informació bàsica sobre protecció de dades:
Responsable: Òmnium Cultural Finalitat: Gestionar les peticions formulades i fer-te arribar informació del teu interès. Drets: Accés, rectificació, supressió, oposició, limitació i portabilitat. Més informació: Consulta la Política de Privacitat

Fitxa Revolta

Nom

(Re)volta La Mina - Sant Adrià del Besòs

Data

27-11-2021

Ciutat o Barri

La Mina, Sant Adrà del Besòs

Hora d'inici

10:30

Hora final

13:00

Punt de trobada

Plaça Maria Àngels Rossell (davant del CAP de La Mina)

Punt final

Institut-Escola La Mina

Entitats participants

Entitat: Salesians La Mina - PES La Mina. Projecte: desdelamina.net.

PROJECTE IMPULSAT PER

Òmnium Cultural

AMB LA COL·LABORACIÓ DE

Adhoc CulturaCentre d'estudis de l'HospitaletBarcelona RebeldeLa fábricaNomonLalèDes de la minaEl tinglado
Ateneu Sant RocContorno urbanoVoltesLa perifèricaCoopnetTrama coopEn el fondoAmics
CucúrbitaGevenA.E.E.F.