06 DE JUNY

(Re)Volta Llibertària - Barcelona

La història recent de Sant Andreu de Palomar està plena de processos de lluita obrera, veïnal i social que formen part de la història “dels de baix” de tot el país.

En aquesta (Re)volta coneixerem uns quants d’aquests processos de la mà d’alguns dels seus protagonistes. Com les dones de “Can Mamella” (Fabra i Coats) o les de la Motor Ibèrica (actual Nissan), que en plena Transició es tancarien a l’Església de Sant Andreu de Palomar per donar suport a la vaga dels seus companys durant més de 90 dies. O els repartidors de Donuts (Panrico), que al 1985 van deixar de sortir cada matí del magatzem del Carrer Cinca en una vaga històrica contra la figura dels “falsos autònoms”.

Veurem com algunes d’aquestes lluites continuen tenint els seus ressons en el present, a través de l’experiència de lluita i organització dels “RidersXderechos”, que actualment continuen reivindicant qüestions molt similars a la d’aquells repartidors de “bollicaos” o “donetes” dels 80.

També buscarem les arrels d’un moviment que arriba fins als nostres dies en plena forma, el moviment okupa. Des de la seva primera gran experiència al barri, amb el Centre Social Ocupat “El Palomar”, fins a “La Cinétika” que encara roman oberta i en plena activitat. Aquests centres han convertit Sant Andreu en un eix d’altres moviments contemporanis, com el zapatisme, l’altermundisme o el del “no a la guerra d’Iraq”.

Passarem també per l’Ateneu L’Harmonia, un espai aconseguit després d’anys de batalla de diverses entitats que reivindicaven la cessió d’un espai digne i d’oci per a les veïnes i veïns.

L’activitat adaptarà el format per garantir les mesures de seguretat en el marc de la Covid-19.

Places limitades.

Per saber-ne més:
Santiago Lupe (Febrer 2020). “Cuando las mujeres ocuparon una iglesia para ganar una huelga”.

RECORREGUT

FORMULARI
D'INSCRIPCIÓ

  Autoritzo la captació, enregistrament, ús, distribució i publicació d'imatges meves per part d'Òmnium Cultural. La distribució podrà efecturar-se únicament amb caràcter gratuït i amb l'objectiu de fer difusió de l'entitat. Aquesta autorització és completament gratuïta, amb caràcter indefinit i a nivell mundial. Les imatges podran ser difoses en qualsevol suport o plataforma (material imprès, TV, premsa, Internet, xarxes socials i altres mitjans).

  Accepto la política de privacitat

  Informació bàsica sobre protecció de dades:

  Responsable: Òmnium Cultural
  Finalitat: Gestionar les peticions formulades i fer-te arribar informació del teu interès.
  Drets: Accés, rectificació, supressió, oposició, limitació i portabilitat.
  Més informació:Consulta la Política de Privacitat

  FITXA REVOLTA

  Nom:

  (Re)Volta Llibertària - Barcelona

  Data:

  06/06/2021

  Ciutat o Barri:

  SANT ANDREU DE PALOMAR, BARCELONA

  Hora inici:

  10:30

  Punt de trobada:

  Carrer Cinca nº 33

  Hora final:

  13:30

  Punt final:

  Institut Martí i Pous

  Entitats participants:

  RidersxDerechos, Ex-treballadors de Donunts-Panrico, Dones de la Motor Ibérica,
  Activistes moviment okupa – CSO El Palomar, Institut Martí i Pous, Ateneu L’Harmonia (pendent de confirmar) i La Cinètika.