21 DE MARÇ

(Re)Volta Llibertària - Barcelona

La història recent de Sant Andreu de Palomar està plena de processos de lluita obrera, veïnal i social que formen part de la història “dels de baix” de tot el país.

En aquesta Revolta coneixerem uns quants d’aquests processos de la mà d’alguns dels seus protagonistes. Com les dones de “Can Mamella” (Fabra i Coats) o les de la Motor Ibèrica (actual Nissan), que en plena Transició es tancarien a l’Esglèsia de Sant Andreu de Palomar per donar suport a la vaga dels seus companys durant més de 90 dies. O els repartidors de Donuts (Panrico), que al 1985 van deixar de sortir cada matí del magatzem del Carrer Cinca en una vaga històrica contra la figura dels “falsos autònoms”.

Veurem com algunes d’aquestes lluites continuen tenint els seus ressons en el present, a través de l’experiència de lluita i organització dels “RidersXderechos”, que actualment continuen reivindicant qüestions molt similars a la d’aquells repartidors de “bollicaos” o “donetes” dels 80.

També buscarem les arrels d’un moviment que arriba fins als nostres dies en plena forma, el moviment okupa. Des de la seva primera gran experiència al barri, amb el Centre Social Ocupat “El Palomar”, fins a “La Cinétika” que encara roman oberta i en plena activitat. Aquests centres han convertit Sant Andreu en un eix d’altres moviments contemporanis, com el zapatisme, l’altermundisme o el del “no a la guerra d’Iraq”.

Acabarem la Revolta a l’Ateneu L’Harmonia, un espai aconseguit després d’anys de batalla de diverses entitats que reivindicaven la cessió d’un espai digne i d’oci per a les veïnes i veïns, lloc on farem l’espai de conversa final i l’aperitiu.

Per saber-ne més:
Santiago Lupe (Febrer 2020). “Cuando las mujeres ocuparon una iglesia para ganar una huelga”.

RECORREGUT

INSCRIPCIONS TANCADES

FITXA REVOLTA

Nom:

(Re)Volta Llibertària - Barcelona

Data:

21/03/2020

Ciutat o Barri:

SANT ANDREU DE PALOMAR, BARCELONA

Hora inici:

10:30

Punt de trobada:

Carrer Cinca nº 33

Hora final:

13:30

Punt final:

Ateneu l'Harmonia

Entitats participants:

RidersxDerechos, Ex-treballadors de Donunts-Panrico, Dones de la Motor Ibérica,
Activistes moviment okupa – CSO El Palomar, Ateneu L’Harmonia (pendent de confirmar) i La Cinétika (pendent de confirmar)