(Re)volta defensem les madrigueres - El Vendrell

(Re)volta defensem les madrigueres - El Vendrell

Les Madrigueres, situades al barri marítim de Sant Salvador, al municipi del Vendrell, és l’únic espai del litoral del Baix Penedès que no ha estat urbanitzat. Representa només el 4% del litoral comarcal, l’última finestra al mar. Aquesta definició és prou acurada: des del tren que va paral·lel a la costa, el tram de les Madrigueres és l’únic que permet una visió àmplia del litoral. I a l’inrevés, des de la platja, a les Madrigueres, és dels pocs punts on es pot veure el Montmell. Té una superfície de poc més de 30 ha i queda delimitat pel rectangle que formen la Riera de la Bisbal, el camí del Romaní, la via del tren i el mar. És aquí on la Riera de la Bisbal desemboca al Mediterrani, convertint així Les Madrigueres en un espai estratègicament situat, tant en l’àmbit territorial com en l’ecològic i el paisatgístic. La Riera de la Bisbal, és el principal curs fluvial del Baix Penedès amb una conca hidrogràfica que comprèn i vertebra tota la comarca.

L’objectiu d’aquesta (Re)volta és que no s’esborri al cap d’uns anys. Per desgràcia, la nostra comarca ha estat massa “castigada” per la febre urbanística de fa un temps i creiem que hauríem d’estar sempre a l’aguait davant de projectes que menyspreen el medi ambient i la qualitat de vida de la gent que hi vivim.

10:00 Inici (Re)volta al Restaurant El Casinet de Sant Salvador (El Vendrell) 12:00 Fòrum Obert a l'Auditori Pau Casals a Sant Salvador (El Vendrell), on aprofundirem sobre la lluita de les madrigueres a través d'un diàleg entre testimonis i participants. A més hi haurà una exposició amb retalls de premsa, fotografies i vídeos facilitats per la ciutadania i els mitjans de comunicació.

Fitxa Revolta

Nom

(Re)volta defensem les madrigueres - El Vendrell

Data

27-11-2021

Ciutat o Barri

Sant Salvador, El Vendrell

Hora d'inici

10:00

Hora final

13:00

Punt de trobada

Restaurant El Casinet. Passeig Marítim Joan Reventós, 11, Sant Salvador (El Vendrell)

Punt final

Auditori Pau Casals. Av. Palfuriana, 34, Sant Salvador.

Entitats participants

GEVEN (Grup Ecologista del Vendrell i el Baix Penedès) i Òmnium Cultural Baix Penedès

PROJECTE IMPULSAT PER

Òmnium Cultural

AMB LA COL·LABORACIÓ DE

Adhoc CulturaCentre d'estudis de l'HospitaletBarcelona RebeldeLa fábricaNomonLalèDes de la minaEl tinglado
Ateneu Sant RocContorno urbanoVoltesLa perifèricaCoopnetTrama coopEn el fondoAmics
CucúrbitaGevenA.E.E.F.