Aquest Web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre la navegació de l'usuari, el seguiment i anàlisi del seu comportament i la confecció de publicitat a mida. Clica sobre la Política de cookies per a més informació.

(Re)volta pesquera a Blanes: passat, present... i futur?

(Re)volta pesquera a Blanes: passat, present... i futur?

Des d’Òmnium Selva Marítima creiem necessari donar veu a la pesca i visibilitzar-la, un sector cabdal per a l’economia local però que a la vegada està molt castigat per l’estigma social/laboral que arrossega des de fa temps. Històricament, la pesca era un ofici molt ben vist però ens trobem que actualment la situació laboral de les persones que s’hi dediquen és poc reconeguda i digna. Per això, la (Re)volta pesquera és l’oportunitat perfecta per explicar una realitat que ens sentim molt nostra però que alhora tenim molt allunyada de les nostres vides quotidianes. L’objectiu és apropar aquesta realitat des d’una mirada no romantitzada de la pesca, sinó des de la mirada real, en primera persona. La (Re)volta estarà protagonitzada per les persones que viuen la mar cada dia. Podrem escoltar les vivències personals dels pescadors, com és la seva feina, quins tipus de pesca hi ha… A més, coneixerem l’única pescadora de Blanes, l’Iris. També podrem saber de primera mà les dificultats administratives que té aquest gremi. Acabarem la revolta amb un pica-pica i un concert per part de la Mònica Ferrer.

Fitxa Revolta

Nom

(Re)volta pesquera a Blanes: passat, present... i futur?

Data

dissabte, 25 de març de 2023

Ciutat o Barri

undefined, Blanes

Hora d'inici

09:30 AM

Hora final

01:00 PM

Punt de trobada

Tallers antics, al Banc del Sinofós (Carrer Esplanada del Port, 24)

Punt final

La Llotja de Blanes (Confraria de pescadors de Blanes)

Entitats participants

Confraria de pescadors de Blanes

PROJECTE IMPULSAT PER

Òmnium Cultural

AMB LA COL·LABORACIÓ DE

BCT DistricteComunitat MusulmanaConsorci per la NLEscola Antoni UbachFundació educativa TerrassaGrup de colònies Ca N'AngladaAssociació de Veïns La UnióAteneu SantboiàFundació MarianaoManantial de vidaVeu pròpiaArxiu Històric del Camp de la Bota i la MonaFormació i Treball