Aquest Web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre la navegació de l'usuari, el seguiment i anàlisi del seu comportament i la confecció de publicitat a mida. Clica sobre la Política de cookies per a més informació.

(Re)volta Volem lo riu Siurana Viu! - Poboleda

(Re)volta Volem lo riu Siurana Viu! - Poboleda

Farem un recorregut per la vora del riu Siurana per parlar de l’espoli d’aquest riu. L’equivalent al 90% de l’aigua que recull el pantà de Siurana es transvasa al pantà de Riudecanyes, deixant el riu sec bona part de l’any i els pobles i els regants de la conca amb problemes d’aigua. La lluita és per revertir la concessió d’aigües del Siurana que la Confederación Hidrográfica del Ebro va concedir a la Comunitat de Regants del Pantà Riudecanyes l’any 1935 i aconseguir la nul·litat del conveni del TOPOGRAPO, auspiciat per la Generalitat l’any 2001, en el que la conca renúncia a tots els seus dret sobre l’aigua del Siurana.

Recorregut: baixem al molí dels Frares i seguim l’itinerari saludable fins la font del Mingot i tornem al poble. Durada aproximada dues hores, amb les explicacions a diferents punts. Després fem un vermut a la Closa, el casal del poble.

Fitxa Revolta

Nom

(Re)volta Volem lo riu Siurana Viu! - Poboleda

Data

diumenge, 26 de març de 2023

Ciutat o Barri

undefined, Poboleda

Hora d'inici

08:00 AM

Hora final

10:30 AM

Punt de trobada

Aparcament de Poboleda

Punt final

Casal de Poboleda

Entitats participants

Plataforma Riu Siurana Viu, Prioritat, Gepec

PROJECTE IMPULSAT PER

Òmnium Cultural

AMB LA COL·LABORACIÓ DE

BCT DistricteComunitat MusulmanaConsorci per la NLEscola Antoni UbachFundació educativa TerrassaGrup de colònies Ca N'AngladaAssociació de Veïns La UnióAteneu SantboiàFundació MarianaoManantial de vidaVeu pròpiaArxiu Històric del Camp de la Bota i la MonaFormació i Treball