18 DE SETEMBRE

(Re)volta Santa Eugènia - GIRONA

Santa Eugènia de Ter és actualment un barri de Girona, però en el passat havia sigut un poble. Les primeres referències que se’n tenen daten de l’any 988; resta encara el cementiri, un antic mas, Can Ninetes, que s’utilitza de Centre Cívic i el Pont del Dimoni, desmuntat l’any 1968 i reconstruït el 2019.

El barri de Sta. Eugènia, també el conforma un nou barri que es va construir als anys 60-70 allà on hi havia els camps, és can Gibert del Pla.

És un barri molt divers i actiu on podem trobar moltes associacions i entitats que hi donen vida. El barri compta amb dues biblioteques, un centre cívic -Can Ninetes-, una llar d’infants, diverses escoles, un institut, dos pavellons municipals, una piscina coberta, un centre de salut i diversos centres de culte religiós.

Al llarg dels anys ha rebut molta immigració. En el  moment de la industrialització (finals S. XIX i principis XX) es van crear moltes fàbriques i va rebre immigració dels pobles veïns i de Catalunya. Al final del S. XX i l’inici del S. XXI va rebre immigració de diferents punts d’Espanya i, en les dues últimes dècades, immigració extracomunitària.

Aquest (Re)volta a Sta. Eugènia pretén mostrar l’essència del barri així com la riquesa associativa i la seva diversitat cultural; visitant els seus espais emblemàtics, com el Pont del Dimoni, culturals com l’Ateneu Eugenienc i el Centre Cívic Can Ninetes, a tocar la séquia Monar, tot comptant amb el testimoni de diverses persones del barri.

RECORREGUT

FORMULARI
D'INSCRIPCIÓ

  Autoritzo la captació, enregistrament, ús, distribució i publicació d'imatges meves per part d'Òmnium Cultural. La distribució podrà efecturar-se únicament amb caràcter gratuït i amb l'objectiu de fer difusió de l'entitat. Aquesta autorització és completament gratuïta, amb caràcter indefinit i a nivell mundial. Les imatges podran ser difoses en qualsevol suport o plataforma (material imprès, TV, premsa, Internet, xarxes socials i altres mitjans).

  Accepto la política de privacitat

  Informació bàsica sobre protecció de dades:

  Responsable: Òmnium Cultural
  Finalitat: Gestionar les peticions formulades i fer-te arribar informació del teu interès.
  Drets: Accés, rectificació, supressió, oposició, limitació i portabilitat.
  Més informació:Consulta la Política de Privacitat

  FITXA REVOLTA

  Nom:

  (Re)volta Santa Eugènia - GIRONA

  Data:

  18/09/2021

  Ciutat o Barri:

  SANTA EUGÈNIA, GIRONA

  Hora inici:

  09:30

  Punt de trobada:

  Els participants es dividiran en tres grups i cadascun tindrà un punt de trobada diferent que se li comunicarà al inscriure’s: (1) la plataforma davant del Pont del Dimoni, (2) el parc de Núria Terés/Ateneu Eugenienc i (3) la Marfà/Can Ninetes.

  Hora final:

  13:30

  Punt final:

  Escola Dalmau Carles

  Entitats participants:

  Òmnium Gironès
  AAVV Santa Eugènia de Ter
  Mancomunitat de Santa Eugènia-Can Gibert/Ateneu Eugenienc