Aquest Web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre la navegació de l'usuari, el seguiment i anàlisi del seu comportament i la confecció de publicitat a mida. Clica sobre la Política de cookies per a més informació.

(Re)volta: Can Dimoni, exemple de defensa i recuperació de l'espai natural

(Re)volta: Can Dimoni, exemple de defensa i recuperació de l'espai natural

El Parc Agrari, és considerat com el tresor de Sant Boi, ja que dins de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, tenim la sort de poder gaudir d’una de les zones agrícoles més extraordinàries, creat pels sediments que ha anat formant el Delta del riu Llobregat . 

Això, dona un privilegi els seus habitants, de poder facilitar consum de productes de molta qualitat, de temporada i  també, de proximitat.

Aquest sistema està contínuament amenaçat per diferents motius, entre ells la falta de continuïtat i relleu generacional de les famílies de pagès, posa en perill aquesta activitat agrícola, generadora d’activitat econòmica en l’àmbit urbà i eix vertebrador de la trama de ciutats i infraestructures que l’envolten. 

Els espais naturals existents al delta també es troben en un perill de desaparició quasi de forma permanent. Al delta podem trobar espais humits de diferent origen. Un d’ells, d’origen antròpic, son les basses de Can Dimoni, al mig de la plana deltaica santboiana. Un espai naturalitzat que va estar amenaçat de degradació i desaparició a la dècada de 1980. Gràcies a la conscienciació i defensa d’entitats del territori com el cas del Grup Ecologista «Encina», es va poder valorar i preservar.

A Sant Boi de Llobregat, el sector de la pagesia ha estat molt important, juntament amb els seus pobles veïns, això és per la qualitat de les seves terres de tota la zona de la Marina.

Fitxa Revolta

Nom

(Re)volta: Can Dimoni, exemple de defensa i recuperació de l'espai natural

Data

diumenge, 5 de maig de 2024

Ciutat o Barri

Espai agricola, Sant Boi de Llobregat

Hora d'inici

07:30 AM

Hora final

10:00 AM

Punt de trobada

Davant de la “Cooperativa Agrària Santboiana”, Camí de les Salines de Sant Boi de Llobregat

Punt final

Davant de la “Cooperativa Agrària Santboiana”, Camí de les Salines de Sant Boi de Llobregat

Entitats participants

Cooperativa Agrària Santboiana, Federació d’Associacions de Veïns de Sant Boi de Llobregat, Grup Ecologista «Encina»

PROJECTE IMPULSAT PER

Òmnium Cultural

AMB LA COL·LABORACIÓ DE

BCT DistricteComunitat MusulmanaConsorci per la NLEscola Antoni UbachFundació educativa TerrassaGrup de colònies Ca N'AngladaAssociació de Veïns La UnióAteneu SantboiàFundació MarianaoManantial de vidaVeu pròpiaArxiu Històric del Camp de la Bota i la MonaFormació i Treball