Aquest Web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre la navegació de l'usuari, el seguiment i anàlisi del seu comportament i la confecció de publicitat a mida. Clica sobre la Política de cookies per a més informació.

(Re)volta del passat industrial i obrer de l'Esquerra de l'Eixample

(Re)volta del passat industrial i obrer de l'Esquerra de l'Eixample

Amb el present recorregut pretenem evocar, identificar i posar en valor tres exemples de patrimoni històric urbà localitzats al barri de l’Eixample de Barcelona que han estat reconvertits o pendents de ser-ho: l’Escola Industrial (carrer Comte d’Urgell, 187), la Sociedad Cooperatista Barcelonesa (carrer Comte d’Urgell, 176) i la fàbrica Lehmann (carrer Consell de Cent, 159), tot destacant el paper que la participació ciutadana ha tingut en la reivindicació del seu valor social per al futur dels barris.

Coneixerem la seva trajectòria històrica fins a dia d’avui, identificant el paper que cadascun d’aquests edificis ha tingut a la ciutat en àmbits com el de la formació d’estudis tècnics superiors, el de l’economia cooperativa i autogestionada i el de la industrialització del món del joguet.

Identificarem qui és qui en dos dels projectes destinats a transformar-los: la Diputació de Barcelona i l’aposta de creació d’un nou centre de formació més verd i sostenible (La Industrial+), i la Plataforma Salvem la Unió Cooperatista Barcelonesa, que ha aconseguit que no s’enderroqués l’edifici, i vol recuperar l'espai per al barri.

Alhora visitarem també els locals de treball d’algunes de les propostes professionals que ocupen els antics magatzems de la fàbrica Lehmann, com són l’empresa d’aliments confitats i fumats Rooftop House i l’editorial Comanegra.

A més comptarem amb la inestimable aportació de testimonis personals de llavors i d’ara que ens faran partícips de l’experiència en la voluntat de conservar el barri per als seus habitants.

Fitxa Revolta

Nom

(Re)volta del passat industrial i obrer de l'Esquerra de l'Eixample

Data

dissabte, 6 d’abril de 2024

Ciutat o Barri

Example, Barcelona

Hora d'inici

08:00 AM

Hora final

10:00 AM

Punt de trobada

Escola Industrial (Carrer Urgell, 187, Barcelona)

Punt final

Fàbrica Lehmann (Carrer del Consell de Cent, 159, local G, 08015 Barcelona)

Entitats participants

Rooftop Smokehouse

PROJECTE IMPULSAT PER

Òmnium Cultural

AMB LA COL·LABORACIÓ DE

BCT DistricteComunitat MusulmanaConsorci per la NLEscola Antoni UbachFundació educativa TerrassaGrup de colònies Ca N'AngladaAssociació de Veïns La UnióAteneu SantboiàFundació MarianaoManantial de vidaVeu pròpiaArxiu Històric del Camp de la Bota i la MonaFormació i Treball