Aquest Web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre la navegació de l'usuari, el seguiment i anàlisi del seu comportament i la confecció de publicitat a mida. Clica sobre la Política de cookies per a més informació.

(Re)voltes gitanes de la Vila de Gràcia

(Re)voltes gitanes de la Vila de Gràcia

Com succeeix amb totes les comunitats minoritàries i alienes al cànon blanc i paio, la cultura i la història gitana queden enterrades sota la història hegemònica de la ciutat de Barcelona, tot ignorant la seva existència i, per tant, la seva riquesa cultural. La història hegemònica de la ciutat ha quedat enregistrada a llibres d'història, pel·lícules de ficció i no-ficció, arxius, documents, i molt més. La història perifèrica, l'altra història, només queda a la memòria de les persones que l'han viscuda i dels seus deixebles. Conscients de la important contribució de la comunitat gitana al barri, el projecte (Re)voltes vol treure a la llum aquesta memòria històrica i enregistrar-la per tal que en quedi constància pels anys vinents: sense les gitanes no hi ha Gràcia. Un reconeixement a la seva contribució comunitària, fomentar la coneixença de les seves realitats, proporcionar un espai de veu a aprenentatge i sobretot, construir una jornada de cohesió social. Acabarem amb un vermut popular per a tothom.

Formulari d'inscripció

Autoritzo la captació, enregistrament, ús, distribució i publicació d'imatges meves per part d'Òmnium Cultural. La distribució podrà efecturar-se únicament amb caràcter gratuït i amb l'objectiu de fer difusió de l'entitat. Aquesta autorització és completament gratuïta, amb caràcter indefinit i a nivell mundial. Les imatges podran ser difoses en qualsevol suport o plataforma (material imprès, TV, premsa, Internet, xarxes socials i altres mitjans).

Informació bàsica sobre protecció de dades:
Responsable: Òmnium Cultural Finalitat: Gestionar les peticions formulades i fer-te arribar informació del teu interès. Drets: Accés, rectificació, supressió, oposició, limitació i portabilitat. Més informació: Consulta la Política de Privacitat

Fitxa Revolta

Nom

(Re)voltes gitanes de la Vila de Gràcia

Data

dissabte, 11 de maig de 2024

Ciutat o Barri

Gràcia, Barcelona

Hora d'inici

08:30 AM

Hora final

11:00 AM

Punt de trobada

Plaça de la Vila de Gràcia (Plaça de la Vila de Gràcia, 08012 Barcelona)

Punt final

Plaça del Raspall (Plaça del Raspall, 08012 Barcelona)

Entitats participants

Associació Joves Gitanos de Gràcia

PROJECTE IMPULSAT PER

Òmnium Cultural

AMB LA COL·LABORACIÓ DE

BCT DistricteComunitat MusulmanaConsorci per la NLEscola Antoni UbachFundació educativa TerrassaGrup de colònies Ca N'AngladaAssociació de Veïns La UnióAteneu SantboiàFundació MarianaoManantial de vidaVeu pròpiaArxiu Històric del Camp de la Bota i la MonaFormació i Treball