Aquest Web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre la navegació de l'usuari, el seguiment i anàlisi del seu comportament i la confecció de publicitat a mida. Clica sobre la Política de cookies per a més informació.

(Re)volta. Magraners un barri fet a si mateix

(Re)volta. Magraners un barri fet a si mateix

El barri dels Magraners és un barri jove, que va néixer en un tossal de secà a la partida de l'horta dels 4 Pilans.
El seu origen l'hem de buscar en els forts moviments migratoris que hi va haver després de la Guerra Civil i que van fer que moltes ciutats creixessin amb l'aparició de nous barris. Moltes vegades, aquest creixement no va anar acompanyat de plans d'urbanització i davant de la inacció de les administracions van ser aquestes famílies de nouvinguts qui (amb tota la il·lusió d'inicià una nova vida) van començar el fenomen de l'autoconstrucció que podem trobar en alguns barris de Lleida i d'altres ciutats de Catalunya.


Així doncs, van ser aquests nous veïns qui, ells mateixos, es van construir les seves cases i finalment el barri. La manca de planificació de les administracions franquistes va implicar la manca de serveis bàsics per aquestes famílies, com pot ser l'aigua, la llum, la recollida d'escombraries, la pavimentació dels carrers o les escoles públiques.


La lluita per aconseguir aquests serveis va donar lloc a una forta organització veïnal que encara perdura i que es reflecteix en la feina conjunta que fan avui el dia les diferents entitats del barri, convertint els Magraners en un dels barris més actius de Lleida.


Són aquests veïns i entitats qui en aquesta (Re)volta ens explicaran com és el seu barri. Com van arribar fins aquí i quins són els reptes de futur.

Fitxa Revolta

Nom

(Re)volta. Magraners un barri fet a si mateix

Data

dissabte, 23 de març de 2024

Ciutat o Barri

Magraners, Lleida

Hora d'inici

09:30 AM

Hora final

11:00 AM

Punt de trobada

Plaça Magrana. Magraners (Lleida)

Punt final

Antic Cinema Goya

Entitats participants

Nomon, Associació Projecte&Gar, AAVV els Magraners

PROJECTE IMPULSAT PER

Òmnium Cultural

AMB LA COL·LABORACIÓ DE

BCT DistricteComunitat MusulmanaConsorci per la NLEscola Antoni UbachFundació educativa TerrassaGrup de colònies Ca N'AngladaAssociació de Veïns La UnióAteneu SantboiàFundació MarianaoManantial de vidaVeu pròpiaArxiu Històric del Camp de la Bota i la MonaFormació i Treball