Aquest Web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre la navegació de l'usuari, el seguiment i anàlisi del seu comportament i la confecció de publicitat a mida. Clica sobre la Política de cookies per a més informació.

(Re)volta feminista a La Bisbal de l'Empordà

(Re)volta feminista a La Bisbal de l'Empordà

Des del 1989, el Grup de Dones ha treballat per impulsar la lluita per la igualtat i la eliminació de la violència envers les dones. Des de fa 34 anys commemora 8 de març i organitza actes al voltant del 25 de novembre, Dia mundial per l'erradicació de la violència cap a la dona.

En aquests anys han desenvolupat campanyes reivindicatives que van des de la lluita pel servei de de ginecologia al nostre CAP fins al foment de noms de dona als carrers de la Bisbal. També han organitzat jornades i i actes des d’una òptica feminista, per tal de conscienciar i divulgar la perspectiva de gènere en totes les esferes de la vida.

Des de la seva creació sempre ha estat present en la vida cultural i associativa dins la ciutat i la seva comarca: impulsant l’empoderament de joves artistes i promovent els cicles de cinema per dones. El seu enxarxament dins el teixit associatiu porta a que l’any 2009 es va confeccionar “La Bestiesa” que forma part del bestiari de la Bisbal d’Empordà, per commemorar 20 anys des de la creació del col·lectiu. Amb l’edició de diversos llibres, vídeos i entrevistes han contribuït a la recuperació i preservació de la memòria de les dones a la societat actual

Avui, el Grup de Dones té la voluntat de persistir reivindicant els drets de les dones i lluitant contra un sistema patriarcal que no vol abandonar els seus privilegis, sense perdre el seu tarannà col·lectiu i enfortint la seva presència a la ciutat i comarca des d’una perspectiva feminista.

Fitxa Revolta

Nom

(Re)volta feminista a La Bisbal de l'Empordà

Data

dissabte, 11 de novembre de 2023

Ciutat o Barri

undefined, La Bisbal de l'Emportà

Hora d'inici

10:30 AM

Hora final

12:00 PM

Punt de trobada

Antiga Tabacalera (encreuament entre el Carrer del Pont i el Carrer del Rec del Molí.

Punt final

Seu d'Òmnium Cultural del Baix Empordà (Av. Les Voltes, 3, Entresol 2a).

Entitats participants

Grup de dones de la Bisbal i Òmnium Baix Empordà

PROJECTE IMPULSAT PER

Òmnium Cultural

AMB LA COL·LABORACIÓ DE

BCT DistricteComunitat MusulmanaConsorci per la NLEscola Antoni UbachFundació educativa TerrassaGrup de colònies Ca N'AngladaAssociació de Veïns La UnióAteneu SantboiàFundació MarianaoManantial de vidaVeu pròpiaArxiu Històric del Camp de la Bota i la MonaFormació i Treball