Aquest Web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre la navegació de l'usuari, el seguiment i anàlisi del seu comportament i la confecció de publicitat a mida. Clica sobre la Política de cookies per a més informació.

 (Re)voltes gitanes de la Vila de Gràcia - Barcelona

(Re)voltes gitanes de la Vila de Gràcia - Barcelona

Com succeeix amb totes les comunitats minoritàries i alienes al cànon blanc i paio, la cultura i la història gitana queden enterrades sota la història hegemònica de la ciutat de Barcelona, tot ignorant la seva existència i, per tant, la seva riquesa cultural. La història hegemònica de la ciutat ha quedat enregistrada a llibres d'història, pel·lícules de ficció i no-ficció, arxius, documents, i molt més. La història perifèrica, l'altra història, només queda a la memòria de les persones que l'han viscuda i dels seus deixebles. Conscients de la important contribució de la comunitat gitana al barri, el projecte (Re)voltes vol treure a la llum aquesta memòria històrica i enregistrar-la per tal que en quedi constància pels anys vinents: sense les gitanes no hi ha Gràcia. Un reconeixement a la seva contribució comunitària, fomentar la coneixença de les seves realitats, proporcionar un espai de veu a aprenentatge i sobretot, construir una jornada de cohesió social. La (Re)volta acabarà amb un concert de Rumba y Son de Gràcia a la plaça del Raspall.

Fitxa Revolta

Nom

(Re)voltes gitanes de la Vila de Gràcia - Barcelona

Data

dissabte, 25 de març de 2023

Ciutat o Barri

Gràcia, Barcelona

Hora d'inici

10:00 AM

Hora final

01:00 PM

Punt de trobada

Plaça de la Vila de Gràcia

Punt final

Plaça del Raspall

Entitats participants

Càmeres i Acció, Associació Joves Gitanos de Gràcia, Rumba y Son de Gràcia, Districte de Gràcia de l'Ajuntament de Barcelona, Bar El Resolís.

PROJECTE IMPULSAT PER

Òmnium Cultural

AMB LA COL·LABORACIÓ DE

BCT DistricteComunitat MusulmanaConsorci per la NLEscola Antoni UbachFundació educativa TerrassaGrup de colònies Ca N'AngladaAssociació de Veïns La UnióAteneu SantboiàFundació MarianaoManantial de vidaVeu pròpiaArxiu Històric del Camp de la Bota i la MonaFormació i Treball