Aquest Web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre la navegació de l'usuari, el seguiment i anàlisi del seu comportament i la confecció de publicitat a mida. Clica sobre la Política de cookies per a més informació.

(Re)volta el Barri de la Plata, els valencians al Poblenou. Història d'una família - Barcelona

(Re)volta el Barri de la Plata, els valencians al Poblenou. Història d'una família - Barcelona

El barri de la Plata, entre la Rambla del Poblenou, el cementiri i les vies del tren, és el veïnat dels valencians emigrats a Barcelona: una illa enmig de fàbriques i tallers on va néixer un poblet de gent senzilla. El nom té una etimologia popular: els obrers que als anys 1920 treballaven en la construcció del Metro Transversal cobraven la setmanada en monedes de plata. El barri de la Plata és també un espai social, on s’hi fa present el xoc cultural entre el catalanisme menestral i la immigració procedent d’altres cultures, i on l’anarquisme i les lluites sindicals hi tenen un paper rellevant.

Malgrat una bona part de l’antic urbanisme s’ha vist afectat per la continua evolució d’aquest Barri, en les seves cases, encara dempeus, naus industrials, carrers i passatges, s’hi pot intuir el que va ser viure i sobreviure en aquesta vibrant zona del Poblenou des d’inicis del segle XX fins als nostres dies. La (Re)volta serà guiada per l’escriptor Julià Guillamon.

La (Re)volta acaba amb un espai de trobada final amb un petit berenar amb cafè, te, aigua, sucs i pastís artesanal pels assistents inscrits.

RECORREGUT

Fitxa Revolta

Nom

(Re)volta el Barri de la Plata, els valencians al Poblenou. Història d'una família - Barcelona

Data

dimarts, 21 de març de 2023

Ciutat o Barri

Poblenou, Barcelona

Hora d'inici

04:00 PM

Hora final

05:15 PM

Punt de trobada

Rotonda Rambla del Poblenou amb carrer Joncar (Davant Casino l'Aliança)

Punt final

carrer Àvila entre c. Ramon Turró i carrer Dr. Trueta.

Entitats participants

 Llibreria Etcètera

PROJECTE IMPULSAT PER

Òmnium Cultural

AMB LA COL·LABORACIÓ DE

BCT DistricteComunitat MusulmanaConsorci per la NLEscola Antoni UbachFundació educativa TerrassaGrup de colònies Ca N'AngladaAssociació de Veïns La UnióAteneu SantboiàFundació MarianaoManantial de vidaVeu pròpiaArxiu Històric del Camp de la Bota i la MonaFormació i Treball