Aquest Web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre la navegació de l'usuari, el seguiment i anàlisi del seu comportament i la confecció de publicitat a mida. Clica sobre la Política de cookies per a més informació.

(Re)volta sanitària. Els hospitals de Palamós i el gran canvi sanitari als anys 80 - Palamós

(Re)volta sanitària. Els hospitals de Palamós i el gran canvi sanitari als anys 80 - Palamós

Per entendre l'actual lluita i garantir uns serveis públics de qualitat, cal entendre la memòria històrica del passat. 

Una jornada amb un itinerari a través del qual descobrirem una lluita veïnal i popular de la població de Palamós. Una jornada que ens explicarà la tradició hospitalària de la ciutat. Coneixerem com es va construir l'Hospital de Pobres. Coneixerem com l'edifici va ser totalment destruït amb els bombardejos de la guerra civil i com, durant els anys 50, es va construir un edifici nou al lloc que ocupa l'hospital actual.

A través de testimonis que ho van viure de primera mà coneixerem els grans canvis en la sanitat que es van produir a partir de la recuperació de l'autonomia i l’elaboració del Mapa Sanitari de Catalunya, que preveia la descentralització dels serveis sanitaris i la creació d'hospitals comarcals. Just en aquest moment, coneixerem l’acció decisiva d’un grup de metges del Servei d'Urgències a l’hora d’aconseguir la creació d'un hospital nou integrat a la xarxa pública.

Imatges:

-Fons revista Proa. Servei d’Arxiu Municipal de Palamós

-Autor desconegut. Fons revista Proa. Servei d’Arxiu Municipal de Palamós

RECORREGUT

Fitxa Revolta

Nom

(Re)volta sanitària. Els hospitals de Palamós i el gran canvi sanitari als anys 80 - Palamós

Data

dissabte, 25 de març de 2023

Ciutat o Barri

, Palamós

Hora d'inici

10:00 AM

Hora final

12:00 PM

Punt de trobada

Plaça de la Vila, 17230 Palamós.

Punt final

Hospital de Palamós

Entitats participants

Tretze cultura, Consorci sanitari del Baix Empord

PROJECTE IMPULSAT PER

Òmnium Cultural

AMB LA COL·LABORACIÓ DE

BCT DistricteComunitat MusulmanaConsorci per la NLEscola Antoni UbachFundació educativa TerrassaGrup de colònies Ca N'AngladaAssociació de Veïns La UnióAteneu SantboiàFundació MarianaoManantial de vidaVeu pròpiaArxiu Històric del Camp de la Bota i la MonaFormació i Treball