Aquest Web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre la navegació de l'usuari, el seguiment i anàlisi del seu comportament i la confecció de publicitat a mida. Clica sobre la Política de cookies per a més informació.

(Re)volta: pedra seca per la Vall de les Comes

(Re)volta: pedra seca per la Vall de les Comes

La Revolta "Pedra seca per la Vall de les Comes" és un itinerari a peu per a veure elements molt diversos d’arquitectura popular. Amb  el guiatge de l'Andreu Serés Aspax (Dr. en Biologia). Són quatre hores de durada i de vuit quilòmetres de recorregut (el desplaçament es farà en vehicles particulars).

La part baixa de la vall de les Comes concentra una gran densitat d’elements de pedra seca de gran qualitat constructiva, lligats a l’agricultura i a la ramaderia, és a dir, l’arquitectura tradicional que va facilitar l’obtenció d’aliment als nostres avantpassats. En aquesta breu caminada, podreu veure els marges de pedra seca més elaborats de l’Urgell, una cadolla espectacular, pous, aljubs i trulls. I masos, masets, pallisses, pletes i aixoplucs. I, naturalment, una variada tipologia de l’element de pedra seca més característic del Ponent català: les cabanes de volta.

Abans de sortir, se servirà un lleuger refrigeri!

❗️Data límit per fer reserva el 3 d'abril
❗️Confirmeu l’assistència a: [email protected]

Fitxa Revolta

Nom

(Re)volta: pedra seca per la Vall de les Comes

Data

diumenge, 7 d’abril de 2024

Ciutat o Barri

Maldà a l’Espluga, Maldà a l’Espluga

Hora d'inici

07:00 AM

Hora final

11:00 AM

Punt de trobada

Carretera de la farinera de Maldà a l’Espluga, km 4,1

Punt final

Carretera de la farinera de Maldà a l’Espluga, km 4,1

Entitats participants

Amics de l’Arquitectura Popular

PROJECTE IMPULSAT PER

Òmnium Cultural

AMB LA COL·LABORACIÓ DE

BCT DistricteComunitat MusulmanaConsorci per la NLEscola Antoni UbachFundació educativa TerrassaGrup de colònies Ca N'AngladaAssociació de Veïns La UnióAteneu SantboiàFundació MarianaoManantial de vidaVeu pròpiaArxiu Històric del Camp de la Bota i la MonaFormació i Treball